secundo

Cititorii despre Sânge satanic (XVIII)

Reacţii de tipul celei pe care o redau mai jos nu au cum să nu mă bucure. Mă bucur că ele apar, mă bucur că astfel de cititori există, mă bucur încă o dată că am publicat romanul. Merci, mon semblablemon frère (cum bine zici!)

Anos_del_dolor scrie:

Despre cartea asta sa zici ca e rupere e underrated. E mortala de la un capat la altul. Interzisa prostilor sau, si mai bine, ar trebui pusi prostii sa o citeasca cu pistolul la tampla. S-ar sinucide in masa in secunda urmatoare. Un roman de talia Sufocare sau Bantuitii lui Palahniuk. Exprimare care iti patrunde in carne, soc, atmosfera, excelenta imbinarea intre feelingul versurilor din trupe metal citate si literatura. De personaje nu mai zic. Demult n-am mai citit un roman cu personaje atat de vii, de colorate, zici ca-s reale. Sincer, la multe saptamani dupa ce-am citit-o, tot ma mai uitam dupa M. prin Heaven and Hell, pana si la Amon Amarth m-am uitat dupa el :) ) M., mon semblable, mon frere!
Daca gasca de metalari ar fi unita si la noi, cum e cazul in Franta, de exemplu, sau in Slovenia (vorbesc de tarile pe care le-am vizitat eu si unde am fost la festuri), ar promova cartea asta peste tot, ar lipi afise in baruri si ar recomanda-o tuturor cunoscutilor. Dar, in Romanica, totul e ipocrizie. Am auzit o gramada de prosti zicand ca Sange Satanic nu reflecta realitatea, ca ei nu beau si nu umbla prin taverne. Bullshit. Inseamna ca esti un poser. Omul indragostit de metal iese in lume, se intovaraseste, bea cu oameni care-i sunt asemeni, face schimb de muzica, de tricouri si asa mai departe. Va c***ti pe voi ca niste fraieri. M. si B. sunt de mii de ori mai culti si mai respectabili decat majoritatea rockerimii, asta e adevarul gol golut.
Revenind la literatura din spatele cartii, eu consider ca Sange Satanic e un roman pur si simplu de senzatie si de referinta si nu se adreseaza exclusiv metalistilor. Se poate citi de oricine e interesat de spiritul tanar, indiferent de varsta biologica, de realitatea mai putin placuta din Romanica (de la pitipoance, manelisti, vedete tv, corporatisti si jurnalisti analfabeti), aia despre care n-o sa citesti in Adevarul sau Romania Libera. Are final marfa, va avea din ce am inteles o continuare la fel de marfa, are stil, are poezie, are tot. Cititi-o! N-am auzit pe nimeni, pana acum, sa regrete ca a facut-o.
METAL IN OUR HEARTS FOREVER! \m/

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. La final de an, premiile Proliteratura | Pro literatura - 31/12/2011

    […] mai mişto carte a anului: Sânge satanic – ediţia a II-a, Cristina Nemerovschi . O carte unică în literatură contemporană care prezintă povestea unei adolescente […]

  2. Premiile Proliteratura 2011 | FDL.ro - 02/01/2012

    […] mai mişto carte a anului: Sânge satanic – ediţia a II-a, Cristina Nemerovschi . O carte unică în literatură contemporană care prezintă povestea unei adolescenţe […]

Lasă un răspuns