secundo

Cristina Nemerovschi

Supranumită de critici rebela culturii române de azi şi considerată principala reprezentantă a unui nou mod de a face literatură, licenţiată în filosofie, Cristina Nemerovschi a debutat în 2010, cu romanul Sânge satanic. Acesta a reprezentat atât un succes de critică, dar mai ales de public: în numai un an, Sânge satanic s-a impus ca un adevărat fenomen social, consacrând un nou stil în literatura tânără şi inspirând numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, visual art, muzică. A primit referinţe elogioase, fiind comparat cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess, şi a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finaliştii Premiers Romans En Lecture.

Al doilea roman al Cristinei Nemerovschi, Pervertirea, a apărut în 2012, la editura Herg Benet, fiind supus controverselor încă din primele luni; câteva lecturi publice au fost întrerupte, temele romanului fiind considerate “imorale, violente şi indecente”. Următoarele ediţii ale cărţii conţin fragmente inedite, reunite sub titlul Jurnalul Amaliei.

Ani cu alcool şi sex este al treilea roman semnat de Cristina Nemerovschi, o continuare la Sânge satanic.

În 2013, în colecţia Cărţile Arven a Editurii Herg Benet, apare nymphette_dark99, carte despre care s-a spus că a detronat Lolita, cel puţin pentru generaţia tânără.

În noiembrie 2013, Cristina Nemerovschi publică la Herg Benet un volum compus din discuţiile avute cu cititorii săi, intitulat Ce facem cu România? – Cititorii în dialog cu Cristina Nemerovschi.

Rezervaţia unicornilor (2014) este romanul care încheie trilogia Sânge satanic. Tot în 2014, publică romanul-pamflet Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes. Păpuşile este a opta carte semnată de autoare.

Toate romanele Cristinei Nemerovschi au devenit rapid bestseller-uri şi au fost reeditate. Proza Cristinei Nemerovschi a fost inclusă în câteva antologii, atât din România, cât şi internaţionale.

Cristina Nemerovschi a publicat şi trilogia Ultima Vrăjitoare din Transilvania, cu pseudonimul Anna Vary.

Site oficial: www.cristinanemerovschi.ro

Blog: www.morgothya.ro

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cristina-Nemerovschi/261309263945269

18 Responses to Cristina Nemerovschi

 1. mircea 24/05/2012 at 8:01 pm #

  Am citit Pervertirea. Impresia mea ?, de fapt exista un singur personaj dar care traieste in patru planuri paralele, care printr-o „anomalie” a legilor care guverneaza universul s-au intalnit in cartea ta si a rezultat un roman de factura filozofoca,asa cum rar am vazut la noi.Daca as compara Sange satanic este partea fizica a vietii , iar Pervertirea partea spirituala. Oricum FELICITARI.

 2. cristina nemerovschi 20/07/2012 at 9:34 am #

  Mircea, multumesc mult!

 3. maria 06/12/2012 at 4:26 pm #

  Mi-am cumparat toate cartile tale si tin sa mentionez ca sunt geniale, caracterele fiind bine dezvoltate si ideile bine transmise. Desi multi oameni ar critica „Sange satanic” pentru limbajul „colorat” ei uita sa citeasca printre randuri si sa vada adevaratul geniu ce sta la baza.
  Esti frumoasa si extrem de talentata si am sa imi cumpar fiecare carte pe care o vei scrie in viitor. Iti urez succes si stiu prin ce greutati trece un scriitor ce este macinat de idei.

 4. cristina nemerovschi 10/12/2012 at 6:50 pm #

  Maria, multumesc frumos! Ma bucur mult ca ti-au placut cartile. Sper sa iti placa si cele viitoare!

 5. ultramuros 27/12/2012 at 10:03 pm #

  apreciata Cristina,
  v-am urmarit cu intermitenta de ceva vreme (un an si ceva, de cand ce am revenit in tara dupa vreo 15 ani) si chiar am citit fragmente din „sânge satanic”, intr-o librarie. v-as fi cumparat si cartea dar mi-am promis sa nu citesc deocamdata nicio carte in romana, si sa continui in franceza. o limba ne-materna se pierde atat de usor…
  se intampla ca am deschis de vreo luna un blog (afara de cel personal care va implini in curand 4 ani) la care mi-as dori cu toata spasenia sa invit cateva voci sensibile si inteligente. pentru a oferi greutate, obiectivitate şi seriozitate gestului meu, aş vrea să alătur demersului meu câteva voci exterioare, care sa ma sprijine sau să mă judece, ceea ce pana la urma poate fi acelasi lucru, dintr-o perspectiva care sa acopere „the big picture”.
  în tragedia greacă antică, corul era un personaj important pentru înţelegerea piesei, o entitate din mai multe voci invocând înţelepciunea impersonalizata. cu modestia unui protagonist cu veleitati de dramaturg si gandindu-ma mai mult la frumusetea gestului decat la eficienta pe care ar putea sa o aiba el asupra mintii destinatarei, am indraznit sa sper ca o mana de oameni de calitate vor vrea sa intervina prin comentarii cu opiniile lor destul de obiective pentru ca formate intr-o confortabila anonimitate (sau nu, la alegere).
  asadar, daca si numai daca credeti ca merita, v-as ruga ca, din cand in cand, sa va impartasiti reactiile pe care ti le starnesc biletele mele cotidiene. am intuitia ca va fi ceva benefic pentru toata pana la urma. in plus tot daca credeti ca merita, v-as fi recunoscator daca ati sugera o vizita pur facultativa unor persoane de aceeasi statura culturala si intelectuala cu a d-voastra, pe care le cunoasteti.
  sunt doar rugaminti, fie ca din gestul meu sa iasa numai cele mai firesti consecinte.

  multumindu-ti inca o data pentru rabdarea de a citi acest mesaj,
  va doresc un an nou minunat,
  C. (ultramuros)

 6. Adi 06/02/2013 at 6:15 pm #

  Ai facut ceea ce nimeni nu cred ca ar fi putut sa faca vreodata.Recunosc,din momentul in care am vazut prima data „Sange satanic” pe coperta unei carti mi-am zis:”mama ce titlu misto,tre sa o citesc!” .O carte extraordinara,dar numai pentru cei care o pot intelege.Daca ar fi existat M.,toti revoltatii din sectiunea „Pamflet” ar fi fost eviscerati d el in persoana. O sa citesc in curand „Pervertirea” si „Anii cu alcool si sex”. Iti multumesc pentru aceasta carte si pentru faptul ca o femeie a facut ceea ce un barbat nu a reusit pana acum.(No offense:D)
  P.S : Astept cu nerabdare urmatoarea carte:D

 7. Lila 11/11/2014 at 9:32 am #

  Subscriu 100%

 8. Valentina 23/06/2015 at 9:42 pm #

  Cristina, cartile tale sunt o inspiratie pentru generatia noastra. Apartinem unei generatii de „tranzit”, cel putin aceasta este una din etichetele care ne-au fost puse, de catre niste cretini. Cartile tale demonstreaza de fiecare data ca avem mai mult de oferit.
  Abia astept sa imi trimita mama (o femeie extraordinara care nu arde carti) pachetul in care se vor afla Papusile. Le-as cumpara eu, dar mai greu peste hotare… anyway, astept ziua in care pot cumpara cartile tale aici :)
  P.S.: Denmark loves your books, and you of course

 9. Cristina Nemerovschi 23/06/2015 at 9:46 pm #

  Multumesc mult de tot, Valentina! :)
  Da, noroc ca mai exista si mame faine/normale :) Sper sa-ti placa Papusile!

 10. vvlad.dan92@gmail.com 14/07/2015 at 8:01 pm #

  Sunt un manelist mic, prost si virgin, sufar dupa pula, vreau sa ma futa cineva :( Organizez sedinte crestine, va astept cu drag, sa ne impartasim din sperma nemuritoare a lui Isus Hristos.

  Ps. Am sida dar doctorii mi-au spus ca sunt optimisti o sa ma vindec. Isus e adevaratul vindecator al lumii AMIN!

  Ps 2. Va iubesc PE TOTI!!!!!

  Ps.3: Pula de programator imi place cel mai mult mmmm asa ca va las adresa mea IP sa ma cautati voi singuri strengarilor: 188.24.74.113

  ps4. Iubitil pe Isus si numai pacatuiti!!!!!!! nici cu fapta nici cu gandu

  ps5L stau in Cluuuuj muuuu.

 11. boris marian 24/10/2015 at 10:33 am #

  Înrâurirea

  adevărat îţi spun, fiecare e ucenicul cuiva,
  înrâurirea excesivă duce la nemulţumire,
  robinsonii barurilor de noapte, din cei ce rătăcesc,
  câinii de pripas, cei merituoşi trezesc invidia,
  singurătatea, secretomania putrezind,
  frica de anu fi părăsit, dorinţa muribundului
  de a lua cu el colţul de lume pe care îl ştie,
  terorismul, iubirea sălbatică a scorpionilor,
  totul se termină prea repede,
  Doar atunci când i-am uitat numele
  m-am vindecat în sfârşit.
  Mandragora, adevăratul nume al fericirii.
  Ghioaga este sora ghiocului.
  Am studiat tot ce s-a scris despre cai.
  Numai struţul este mai ciudat, nu ştim.
  *************************************
  Ţopăie morţii în cimitir,
  Sus e statuia lui Vladimir,
  Oasele urşilor saltă-n cavou,
  Umblă Columb, în mână c-un ou.
  Dansează beat bietul Falstaff,
  El nu e fals, nu este grav,
  Capul ce joacă nu e tăiat,
  Milă îmi este de proful Unrat.
  Femei – istorie, femei glumind,
  Deltele cresc, crime şi grind,
  Află sub unghii probe legale,
  Faptele sunt doar cacialmale.

  Masca veseliei a fost furată,
  Carnavalul fuse chestie bluffată,
  Cad păsări din cer, nu aveau nici aripi,
  Mitraliera pare coadă de ghitară.
  Zei pe sticlă leagă vorbele, făloşi,
  Burţile se umflă, iepurii-şi fălcoşi,
  Bustul, salsa, fundul câştigă teren,
  Lacrimi în oraşe, sate şi în tren.
  Moartea e bondoacă, ne cam păcăli,
  ţările sărace sunt tot mai pustii,
  Unde eşti, Vladimir din mileniul prim,
  Strugurii sunt acri, mierea e venin.

  BORIS MARIAN

Trackbacks/Pingbacks

 1. » “Iubirea e amintirea unui viol” – Leonard Ancuţa LiterNautica - 01/02/2012

  […] Asta este iubirea, un fluture răpitor care îşi strânge aripile deasupra inimilor noastre. CRISTINA NEMEROVSCHI “Iubirea e amintirea unui viol” – Leonard […]

 2. » “Iubirea e amintirea unui viol” – Leonard Ancuţa LiterNautica - 02/02/2012

  […] Asta este iubirea, un fluture răpitor care îşi strânge aripile deasupra inimilor noastre. CRISTINA NEMEROVSCHI 303 Thanks! An error occurred! Posted in Recenzie. Feed RSS pentru acest […]

 3. » “Iubirea e amintirea unui viol” – Leonard Ancuţa LiterNautica - 04/02/2012

  […] Asta este iubirea, un fluture răpitor care îşi strânge aripile deasupra inimilor noastre. CRISTINA NEMEROVSCHI 365 Thanks! An error occurred! Posted in Recenzie. Feed RSS pentru acest […]

 4. Bookfest 2012 « Just another books lovers… Myruna&Alessa - 02/06/2012

  […] poate pentru că anul acesta am reuşit să intervievăm o autoare foarte dragă nouă şi anume Cristina Nemerovschi căreia îi mulţumim mult pentru că a acceptat să răspundă întrebărilor noastre. Interviul […]

 5. Cititorii despre Pervertirea (II) | Morgothya - 20/07/2012

  […] Autor […]

 6. Interviu cu Cristina Nemerovschi (Sange Satanic, Pervertirea) « - 24/07/2012

  […] aceasta autoprezentare succinta nu v-a satisfacut curiozitatea, gasiti mai multe aici: http://www.morgothya.ro/cristina-nemerovschi Like this:LikeBe the first to like this. from → INTERVIURI ← Avem presedinte […]

 7. Înterviu Jurnal Rock/Extreme Metal Night | Cristina Nemerovschi - 05/01/2013

  […] Salut! M-am nascut in Bucuresti intr-o frumoasa primavara, prin anul 1980. Pana sa public cele doua romane – Sange satanic si Pervertirea, ambele la editura Herg Benet – am imbinat traitul cu cititul, muzica (rock, evident) cu filosofia, momentele extreme, “la limita”, cu indelungi perioade de reflectie, exteriorizarea, expansivitatea cu interiorizarea si cred ca astfel au luat nastere si aceste doua carti ale mele. Sunt foarte deschisa, dar si foarte transanta. Imi plac oamenii sofisticati, complicati, cei care au un procent cat mai mare de unicitate si stiu sa si-l exprime. Imi plac oamenii care nu pot trai fara sa creeze, imi plac oamenii care isi cunosc propriul sine si sunt fascinati de introspectie, imi plac chiar si narcisistii si artistii aroganti. Detest prostii, sub orice forma se prezinta ei. Avand in vedere numarul mare si – din pacate – in continua crestere al acestora, probabil ca afirmatia asta din urma ma face, clar, vinovata de mizantropie. Daca aceasta autoprezentare succinta nu v-a satisfacut curiozitatea, gasiti mai multe aici: http://www.morgothya.ro/cristina-nemerovschi […]

Lasă un răspuns