secundo

„Scandal”

Mă amuză teribil uneori cum oameni de la care ai avea pretenţii, fiindcă există de multă vreme prin lumea literară, folosesc cuvinte ale căror înţelesuri le scapă. Bunăoară, habar n-au ce înseamnă un “scandal”, dar folosesc termenul până la refuz, cu orice ocazie. Ei bine, dragi instruiţi, “scandal” este atunci când doi oameni se ceartă zgomotos pentru că fiecare îşi doreşte ceva de la celălalt. Când unul nu vrea nimic de la celălalt, ci doar să-l arate publicului aşa cum e, punându-i o oglindă în faţă, aia nu se cheamă scandal. Se cheamă demascare, dat în gât, dezvăluire, punerea punctului pe i.

La fel, cum poţi vorbi fără să te faci de râs de o “confruntare de idei”, când tu îl prinzi pe Gigel pişându-se pe maşina ta şi îi faci o poză (http://www.morgothya.ro/urat-urat-mai-minti-daniel-cristea-enache.html), în timp ce? Ăia nu se cheamă confruntare de idei, se cheamă că i-ai făcut o poză lui Gigel, în timp ce.

Sau încă una, să priceapă şi gospodinele şi toată lumea. Marian e detectiv particular. Marian, detectivul particular, a fost angajat de Dorel să o prindă pe Marghioala când îl înşală. Marian s-a ţinut după Marghioala peste tot, a intrat în urma ei chiar şi în Mega Image-ul de unde îşi lua tampoane cu margine antiscurgere şi, inevitabil, a surprins şi momentul adevărului – când Marghioala s-a întâlnit cu Vasile într-o parcare şi s-a dus în garsoniera lui, să şi-o tragă. Marian s-a urcat pe bloc, a coborât cu o frânghie până în dreptul garsonierei, şi de acolo a tras o şedinţă foto de toată frumuseţea, cu Marghioala în timp ce… las că vă imaginaţi voi. Acum, noi, oamenii cu proprietatea termenilor, sau care nu se jenează să mai consulte şi un dex când au dubii, vom spune că acele poze aflate acum în posesia lui Marian reprezintă o DEZVĂLUIRE. Un dat în gât. Un adevăr neplăcut, care urmează a fi revelat lui Dorel, bărbatul încornorat.

Criticul literar Alex Ştefănescu, de cealaltă parte, bun amic cu Daniel Cristea-Enache, va spune că nu avem de-a face cu o dezvăluire, ci cu o „confruntare de idei”. Eu cred că greşeşte.

Când un om expune un adevăr evident, dovedit, mişto, explicit pentru toată lumea, ăla nu e scandal, este expunerea unui adevăr evident, dovedit, mişto, explicit pentru toată lumea.

Când publici o poză cu Gigel pişându-se pe maşina ta, nu e nicio confruntare de idei.

Sunt doar un penis şi o maşină.

dce2

masina

, , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns