secundo

USR-ul nu există, dar vrea papa bun

Nu doar că e o mare porcărie şi un nonsens treaba asta cu timbrul literar, dar, colac peste pupăză, propunerea mai şi vine din partea unei găşti execrabile şi vomitive, compusă din păşunişti, expiraţi, nebune la menopauză scăpate de la balamuc, trişti care s-au trezit la 89 de ani că au descoperit sensul vieţii în Dumnezeu, leşinaţi disperaţi să rămână în istorie deşi o viaţă întreagă n-au putut produce nimic de valoare, imbecili care însăilează trei catrene pe o bancă în parc şi fac cinste cui trebuie ca să intre în USR şi să aibă înmormântare gratis, pe scurt, o adunătură de corupţi, fripturişti, parveniţi, şi adjectivele corecte pot curge la nesfârşit. O masă de idioţi care sar ca fripţi de cur în sus de fiecare dată când la orizont apare un scriitor care are tot ce-i trebuie pentru a se pişa elegant pe ei (talent, forţă, autenticitate etc) şi care nu vine ca o oaie, cu capul plecat şi cu mâna întinsă.

Pentru mine personal, care n-am făcut şi nu cred că voi face parte vreodată din împuţiciunea asta, cel puţin nu cât timp rămâne împuţită, USR (o asociaţie care SE PRESUPUNE CĂ AR TREBUI SĂ SPRIJINE SCRIITORUL!) a însemnat până acum numai absurdităţi şi interdicţii – au fost critici cu reputaţie impecabilă care au scris despre cărţile mele şi li s-a interzis efectiv să publice recenziile în revistele USR, pe motiv că “fata aia nu trebuie promovată, e rebelă şi ne dă în gât când facem matrapazlâcurile noastre de toate zilele”. Altora li s-a interzis să participe la lansările mele, de s-au ascuns bieţii oameni prin fundul sălilor, pe după cărţi, ca să nu fie traşi în poză şi apoi excluşi din instituţie.

Din punctul meu de vedere, USR-ul NU EXISTĂ. USR-ul nu are absolut nicio treabă cu scriitorul român. USR-ul este un jeg comunist de instituţie în care se intră cu jumătate de porc proaspăt tăiat în paporniţă, cu o sticlă de votcă sau cu un pachet de cafea, sau cu lins îndelung de pantofi şi târât în genunchi, până i se face cuiva milă de tine. Sau, dacă eşti femeie şi tânără (sub 55 de ani, cam ăsta e criterul lor), se mai poate intra şi cu păsărica.

NIMENI nu intră în USR pentru că îi pasă de literatură. Nimeni nu intră nici măcar fiindcă i-ar păsa de propriile cărţi. Unii intră pentru locul de veci gratis, alţii intră pentru pensie, alţii pentru că speră să-şi găsească mai uşor prieteni de pahar. Trei-patru idealişti intră pentru că speră că vor primi mai multe recenzii în felul ăsta.

USR-ul numără în prezent în jur de 3.000 de membri. Din ăştia 3.000, cu indulgenţă, vreo 30 de oameni scriu cărţi pe bune. Vreo 30 sunt scriitori. Asta înseamnă 1 la sută.

De aia USR-ul nu există. Pentru că e ca şi cum ai lua 6.000 de şoferi de TIR, şi 6 medici, şi cu ăştia 6.006 oameni ai face Asociaţia Medicilor din România. O mare de proşti plus trei specialişti nu pot face o asociaţie de specialişti.
E ca şi cum ai aduna toate femeile care spală pe jos prin Bucureşti, le-ai adăuga pe Daniela Crudu şi pe Bianca Drăguşanu, şi ai forma astfel Uniunea Asistentelor TV. Aşa ceva e evident că nu are cum să supravieţuiască, oricât de strânsă ar fi coaliţia pentru a suge bani de la stat. E mult prea stupid şi artificial ca să fie mai mult decât o glumă.

Ei bine, şi acum această instituţie care în realitate nu există s-a trezit că vrea să pună gheara pe o parte din munca oamenilor care chiar se ocupă cu scrisul. Să-şi bage mâna împuţită cu neruşinare atât în buzunarul scriitorului, cât şi al editorului, cât şi al cititorului. Această instituţie de căcat, care nu face decât să pună beţe în roate scriitorului care nu vrea să ştie de ea. Această instituţie de râs, care crede că poate să taie şi să spânzure în literatura română, deşi e atât de evident că SCRIITORII SUNT ÎN ALTĂ PARTE.

Acestui jeg scârbos de instituţie eu îi voi da timbrul de pe creaţia mea numai atunci când mă voi fi sclerozat îndeajuns încât să scriu o carte care să se cheme “Zborul sufletului neprihănit spre azur” şi când îl voi ruga pe Maestrul Daniel Cristea-Enache să-mi bage trei rânduri pe copertă.

usr

, , , , , , , , , ,

6 Responses to USR-ul nu există, dar vrea papa bun

 1. gheorghe eleonora 17/02/2015 at 4:34 pm #

  Cristina, ai pus SI degetul meu ,pe rana vesnic deschisa a mintilor bolnave care nu pot decat sa stoarca un banut din buzunarul celui care indrazneste sa-si testeze limitele…libidinosi si lipsiti de scrupule ,nu sunt capabili a se descurca cu propriile puteri si incearca sa-si ridice nivelul de trai pe spinarea altora !!!
  RUSINE !!!

 2. Cristina Nemerovschi 18/02/2015 at 12:57 pm #

  Eleonora, da, din pacate. E foarte bine insa ca si cititorii iau atitudine, e important lucrul asta si imbucurator.

 3. Diana Tocea 18/02/2015 at 1:01 pm #

  Excelent articol, bravo! De admirat ca spui lucrurilor pe nume fara teama, pe mine m-ai cucerit definitiv si prin aceste luari de pozitie, nu doar prin cartile tale pe care le-am devorat. Rusine usr si tuturor labagiilor care isi bat joc zi de zi si vor sa implementeze ce viseaza in somn, jeguri nenorocite.

 4. Mitel 18/02/2015 at 1:03 pm #

  Am citit cu placere… felicitari pentru stil, umor si luciditate.

 5. Cristina Nemerovschi 18/02/2015 at 2:22 pm #

  Diana & Mitel, multumesc :)

 6. George Asztalos 20/02/2015 at 7:03 pm #

  Cristina despre morti se scrie numai de bine ;)

  E aproape redundant sa constatam ca nu exista decat niste cautatori de comori prin gunoaie si babe comuniste.

  Dar se pare ca prea multi uita asta si merita sa le reamintim realitatea…

  Felicitari! :)

Lasă un răspuns