secundo

„Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată” la Cărtureşti Verona

Editura Herg Benet şi Cărtureşti vă invită vineri, 10 martie, la lansarea romanului “Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată”, a paisprezecea carte semnată de Cristina Nemerovschi. Evenimentul va avea loc de la ora 19, la ceainăria librăriei Cărtureşti Verona (Strada Pictor Arthur Verona, nr. 13).

Alături de autoare, despre roman vor vorbi scriitoarele Camelia Cavadia şi Alina Pavelescu.

 

În ziua în care se internează în sanatoriu pentru a-şi depăşi tulburările de anxietate şi pentru a se împăca odată pentru totdeauna cu o traumă din trecut, Anei nici nu-i trece prin cap că se va îndrăgosti fulgerător de un tânăr misterios şi fascinant, dar cu care nu poate fi împreună. În timp ce vara se apropie de sfârşit, în decorul uneori idilic, alteori gotic al sanatoriului, Ana se vede prinsă într-un vârtej sofisticat şi îndrăzneţ, care va deveni şi mai tulburător odată cu evenimentul tragic care le schimbă tuturor vieţile. O scriitoare depresivă cu tendinţe de sinucidere, un fotomodel narcisist, o adolescentă bipolară, un puşti rebel şi… Ana, care nu-şi doreşte decât să se regăsească. Împreună sunt Învingătorii.

 

„Scrisă cu măiestrie, cartea captivează şi emoţionează de la început şi până la sfârşit.” (serialreaders.com)

“O carte cu substanţă, bine construită în jurul a ceea ce face mintea din oameni, plină de acţiune, de sentimente şi suflete frumoase, Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată mi-a oferit o puternică perspectivă asupra vieţii şi mi-a băgat în cap gândul că orice s-ar întâmpla, trebuie să ieşim învingători, să luptăm până la capăt, chiar dacă este o lumină la capătul tunelului sau nu. E ge-ni-a-lă!” (wearewomenofletters.wordpress.com)

“În Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată, nu numai oamenii sunt personaje. Tulburările psihice capătă propria voce, fiind cumva maestrul păpuşar. Spectacolul e un carusel în care fiecare dintre cei cinci tineri se schimonoseşte în fel şi chip. Lupta cu traumele. Corpul şi mintea incontrolabile. Halucinaţiile. Coşmarurile. Furia. Teama. Stările-culori. Viaţa văzută prin vată. Şocul că ţi s-a întîmplat tocmai ţie. Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată este un roman bine scris, amuzant şi sfîşietor, emoţionant şi intens. Este cea mai umană carte a Cristinei Nemerovschi şi, totodată, cea mai importantă.” (societatesicultura.ro)

„Un thriller psihologic senzational din care iti va fi foarte greu sa te deconectezi.” (iubescsacitesc.ro)

„Mi s-a părut cel mai intens şi sensibil roman al Cristinei, o dovadă că poate scrie orice şi despre orice, fără să-şi piardă originalitatea.” (cititoriferoce.weebly.com)

“O carte complexă care acoperă o largă paletă de teme, precum iubirea, moartea, destinul, suferinţa, arta, timpul, trăirile interioare, lupta pentru supravieţuire, depresia, anxietatea, prejudecăţile şi prietenia adevărată. Este o carte emoţionantă şi răvăşitoare, o lecţie de viaţă. Recomand cartea tuturor celor care vor să se descopere pe ei înşişi, celor în interiorul cărora s-a stricat ceva, celor care se luptă cu bolile descrise în acest roman, dar în ciuda acestora, ştiu cum să trăiască.” (twistinmysobriety-alexa.blogspot.ro)

„Romanul Cristinei Nemerovschi este, în acelaşi timp, o meditaţie despre pierdere, o poveste despre prietenie şi dragoste nonposesivă, o pledoarie pentru asumarea serioasă şi empatică a dezechilibrelor psihice (atât în dimensiunea lor întunecată, generatoare de consecinţe periculoase social, cât şi în dimensiunea lor catalitică pentru o călătorie spre căutarea autenticităţii sinelui) mai ales printre tineri, o pledoarie care sper să sensibilizeze cât mai mulţi cititori şi să contribuie la ecologizarea prejudecăţilor legate de afecţiunile psihiatrice.” (blog.libris.ro)

„Felul in care e scrisa, felul in care Cristina povesteste prin ochii Anei despre suferinta prin care trece o persoana cu anxietate este atat de descriptiv incat ai impresia ca traiesti si tu odata cu Ana starile ei. Ca esti acolo in poveste. Ca suferi odata cu ea. Ca te bucuri odata cu ea. Si asta este, zic eu meritul unui scriitor talentat. Sa transmita folosindu-se de cuvinte si dincolo de cuvinte, stari, emotii, sentimente.” (softblog.eu)

„Încă de la primele pagini m-am gândit la Muntele vrăjit şi la Pădurea norvegiană, la Thomas Mann şi la Haruki Murakami, doi autori care-mi sunt dragi sincer şi ale căror cărţi ar putea fi folosite uneori pentru a mă descrie pe mine, cu tot inexplicabilul şi absurdul din mine. Şi dincolo de tot ce poţi spune obiectiv despre Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată e ceea ce ţine de subiectiv: cartea asta m-a făcut să am curajul necesar să recunosc nişte lucruri faţă de mine şi faţă de cei apropiaţi.” (irrefutabilis.blogspot.ro)

 

Despre Cristina Nemerovschi: http://cristinanemerovschi.ro/cristina-nemerovschi

,

No comments yet.

Lasă un răspuns